Mijn vader

Mijn vader Herman Meijer (1942) tekent en schildert zijn hele leven al. Als kind was ik me hier niet zo van bewust: overdag was hij ‘gewoon naar z’n werk in Delft’ en in zijn vrije tijd was hij vaak aan het rommelen op zijn zolderkamer.

Natuurlijk wist ik het daar vol stond met kwasten en schildersezels, en ik zag ook wel eens wat schilderijen langskomen. Maar dat hij als jongeman al prachtig tekende en dat hij veel en kundig werk heeft gemaakt, ontdekte ik later.

Herman Meijer

Zelf kreeg ik pas 1,5 jaar geleden oog voor het potlood. Mijn vader krijgt ze als eerste te zien en geeft me duwtjes om verder te kijken, of om eens wat anders te proberen. Vooralsnog houd ik koppig vast aan het zwart witte van potlood.

Ook nu de vergankelijkheid een uitdaging voor hem aan het worden is, zijn handen bibberen en zijn energie afneemt, blijft mijn vader bezig met schilderen. In november 2022 exposeerde hij op de gang van zijn woonzorgcentrum in Driebergen.

Bekijk tekeningen en schilderijen van Herman Meijer: